Gramu kalkulators – grams pret daudzumu
Gramu svars un ekvivalenti. Šo tabulu jūs varat izmantot gatavošanai un recepšu pārveidošanai, kad gramu pārvērš uz uncēm, tējkarotēm, ēdamkarotēm un krūzēm. Atcerieties, ka ne visos gadījumos šis aprēķins būs precīzs, bet ja pa rokai nav virtuves svari – ar šo metodi labi var izlīdzēties.
Sastāvdaļa | Grami pret krzīti |
Grami pret unci |
Grami pret tējkaroti |
Grami pret ēdamkaroti |
Cepamais pulveris, dubultā iedarbība |
220 3/4
|
28.35
|
4.6
|
13.8
|
Cepamais pulveris |
220 3/4
|
28.35
|
4.6
|
13.8
|
Sviests |
227
|
28.35
|
4.73
|
14.2
|
Paniņas |
245
|
30.60 fl
|
5.1
|
15.31
|
Milti |
125
|
28.35
|
2.6
|
7.81
|
Milti (pilngraudu) |
120
|
28.35
|
2.5
|
7.5
|
Želatīns, bez aromāta |
227
|
28.35
|
2.33
|
7
|
Olīveļļa |
216
|
13.5
|
4.5
|
13.5
|
Augu eļļa |
218
|
28.35
|
4.5
|
13.6
|
Zemesriekstu sviests |
258
|
28.35
|
5.38
|
16.00
|
Garengraudu rīsi |
185
|
28.35 |
3.85
|
11.56
|
Sāls (smalkā) |
292
|
28.35 |
6.0
|
18.00
|
Brūnais cukurs |
220
|
28.35
|
4.6
|
13.34 |
Cukurs (graudiņos) |
200
|
28.35
|
4.2
|
12.5 |
Pūdercukurs |
120
|
28.35
|
2.5
|
8
|
Vaniļas ekstrakts |
208
|
28.35
|
4.2
|
13
|
Ūdens |
237
|
28.35
|
5.33
|
14.81
|
Raugs |
224
|
28.35
|
4.0 | 12 |
Produktu gramu tabula
Produkta nosaukums | Glāze /250 ml/ | Ēdamkarote /ĒK/ | Tējkarote /TK/ | 1 gabals |
Milti, putraimi, pārslas |
||||
Kukurūzas milti | 160 | 30 | 10 | – |
Kviešu milti | 160 | 25 | 10 | – |
Kartupeļu milti | 200 | 30 | 10 | – |
Manna | 200 | 25 | 8 | – |
Griķi | 210 | 25 | 8 | – |
Rīsi | 230 | 25 | 8 | – |
Grūbas | 230 | 25 | 8 | – |
Putraimi | 230 | 25 | 8 | – |
Prosa | 220 | 25 | 8 | – |
Pupiņas | 220 | 30 | 10 | – |
Kukurūzas pārslas | 50 | 17 | 2 | – |
Auzu pārslas | 100 | 14 | 4 | – |
Kviešu pārslas | 60 | 9 | 2 | – |
Kartupeļu ciete | 230 | 25 | 9 | – |
Piens, piena produkti, tauki |
||||
Piens | 250 | 18 | 5 | – |
Piena sausais pulveris | 120 | 20 | 5 | – |
Kondensētais piens | – | 30 | 12 | – |
Skābs krējums 30% | 250 | 15 | 11 | – |
Skābs krējums 10% | 250 | 20 | 9 | – |
Saldais krējums 20% | 250 | 18 | 5 | – |
Biezpiens /trekns/ | – | 17 | 5 | – |
Biezpiens /liess/ | – | 17 | 5 | – |
Rīvēts siers | 100 | 18 | 5 | – |
Kefīrs | 250 | 18 | 5 | – |
Rūgušpiens | 250 | 18 | 5 | – |
Jogurts | 250 | 18 | 5 | – |
Rjaženka | 250 | 18 | 5 | – |
Paniņas | 250 | 18 | 5 | – |
Kumis | 250 | 18 | 5 | – |
Sviests | – | 20 | 10 | – |
Sviests kausēts | 245 | 17 | 5 | – |
Cūku tauki | – | 20 | 10 | – |
Margarīns kausēts | – | 15 | 4 | – |
Eļļa | 240 | 17 | 5 | – |
Majonēze | 230 | 15 | 4 | – |
Augļi, ogas, dārzeņi |
||||
Kartupelis | – | – | – | 80-85 |
Burkāns | – | – | – | 65-75 |
Sarkanā biete | – | – | – | 250-280 |
Baklažāns | – | – | – | 230-250 |
Aprikoze | – | – | – | 26 |
Banāns | – | – | – | 85-100 |
Granātābols | – | – | – | 125 |
Bumbieris | – | – | – | 135 |
Ingvers | – | – | – | 40 |
Persiks | – | – | – | 85 |
Plūme | – | – | – | 30 |
Hurma | – | – | – | 85 |
Ābols | – | – | – | 100-120 |
Kaltēti āboli | 70 | – | – | – |
Apelsīns | – | – | – | 130-150 |
Greipfrūts | – | – | – | 275-300 |
Citrons | – | – | – | 60-75 |
Ķirši | 165-190 | 30 | – | – |
Saldie ķirši /čerešņa/ | 165-190 | 30 | – | – |
Brūklenes | 140 | 50 | – | – |
Zilenes | 260 | – | – | – |
Kazene | 190 | – | – | – |
Dzērvenes | 145 | – | – | – |
Ērkšķogas | 210 | – | – | – |
Avenes | 160-180 | 20 | – | – |
Zemenes | 150 | 25 | – | – |
Jāņogas | 175 | 20 | – | – |
Upenes | 180 | 30 | – | – |
Žāvētas plūmes | 250 | 25 | – | – |
Kalēti mežrozes augļi | – | 20 | 6 | – |
Cukurs, garšvielas, rieksti |
||||
Cukurs | 200 | 25 | 8 | – |
Pūdercukurs | 180 | 25 | 10 | – |
Sāls | 325 | 30 | 10 | – |
Soda | – | 28 | 12 | – |
Kakao pulveris | – | 25 | 9 | – |
Malta kafija | – | 20 | 7 | – |
Kafija šķīstošā | – | 15 | 5 | – |
Medus | 350 | 30 | 9 | – |
Tēja beramā | – | 10 | 3 | – |
Sinepes | – | 25 | 4 | – |
Citronskābe | – | 25 | 8 | – |
Kanēlis | – | 20 | 8 | – |
Želatīns plāksnēs | – | – | – | 2,5 |
Želatīns beramais | – | 15 | 5 | – |
Krustnagliņas maltas | – | 15 | 3 | – |
Krustnagliņas | – | 20 | 4 | 0,06 |
Lauru lapa | – | – | – | 0,2 |
Malti melnie pipari | – | 12 | 6 | – |
Magones | 155 | 18 | 5 | – |
Rozīnes | 190 | 25 | 7 | – |
Zemesrieksti | 175 | 25 | 8 | – |
Valrieksti | 100 | 15 | 8 | – |
Lazdu rieksti | 170 | 30 | 9 | – |
Mandeles | 160 | 30 | 10 | – |