Menu Close

Gramu kalkulators – grams pret daudzumu

Gramu svars un ekvivalenti. Šo tabulu jūs varat izmantot gatavošanai un recepšu pārveidošanai, kad gramu pārvērš uz uncēm, tējkarotēm, ēdamkarotēm un krūzēm. Atcerieties, ka ne visos gadījumos šis aprēķins būs precīzs, bet ja pa rokai nav virtuves svari – ar šo metodi labi var izlīdzēties.

 

Sastāvdaļa Grami pret krzīti
Grami pret unci
Grami pret tējkaroti
Grami pret ēdamkaroti
Cepamais pulveris, dubultā iedarbība
220 3/4
28.35
4.6
13.8
Cepamais pulveris
220 3/4
28.35
4.6
13.8
Sviests
227
28.35
4.73
14.2
Paniņas
245
30.60 fl
5.1
15.31
Milti
125
28.35
2.6
7.81
Milti (pilngraudu)
120
28.35
2.5
7.5
Želatīns, bez aromāta
227
28.35
2.33
7
Olīveļļa
216
13.5
4.5
13.5
Augu eļļa
218
28.35
4.5
13.6
Zemesriekstu sviests
258
28.35
5.38
16.00
Garengraudu rīsi
185
28.35
3.85
11.56
Sāls (smalkā)
292
28.35
 6.0
18.00
Brūnais cukurs
220
28.35
4.6

13.34

Cukurs (graudiņos)
200
28.35
4.2

12.5

Pūdercukurs
120
28.35
2.5
8
Vaniļas ekstrakts
208
28.35
4.2
13
Ūdens
237
28.35
5.33
 14.81
Raugs
224
28.35
4.0 12

Produktu gramu tabula

Produkta nosaukums Glāze /250 ml/ Ēdamkarote /ĒK/ Tējkarote /TK/ 1 gabals

Milti, putraimi, pārslas

Kukurūzas milti 160 30 10
Kviešu milti 160 25 10
Kartupeļu milti 200 30 10
Manna 200 25 8
Griķi 210 25 8
Rīsi 230 25 8
Grūbas 230 25 8
Putraimi 230 25 8
Prosa 220 25 8
Pupiņas 220 30 10
Kukurūzas pārslas 50 17 2
Auzu pārslas 100 14 4
Kviešu pārslas 60 9 2
Kartupeļu ciete 230 25 9

Piens, piena produkti, tauki

Piens 250 18 5
Piena sausais pulveris 120 20 5
Kondensētais piens 30 12
Skābs krējums 30% 250 15 11
Skābs krējums 10% 250 20 9
Saldais krējums 20% 250 18 5
Biezpiens /trekns/ 17 5
Biezpiens /liess/ 17 5
Rīvēts siers 100 18 5
Kefīrs 250 18 5
Rūgušpiens 250 18 5
Jogurts 250 18 5
Rjaženka 250 18 5
Paniņas 250 18 5
Kumis 250 18 5
Sviests 20 10
Sviests kausēts 245 17 5
Cūku tauki 20 10
Margarīns kausēts 15 4
Eļļa 240 17 5
Majonēze 230 15 4

Augļi, ogas, dārzeņi

Kartupelis 80-85
Burkāns 65-75
Sarkanā biete 250-280
Baklažāns 230-250
Aprikoze 26
Banāns 85-100
Granātābols 125
Bumbieris 135
Ingvers 40
Persiks 85
Plūme 30
Hurma 85
Ābols 100-120
Kaltēti āboli 70
Apelsīns 130-150
Greipfrūts 275-300
Citrons 60-75
Ķirši 165-190 30
Saldie ķirši /čerešņa/ 165-190 30
Brūklenes 140 50
Zilenes 260
Kazene 190
Dzērvenes 145
Ērkšķogas 210
Avenes 160-180 20
Zemenes 150 25
Jāņogas 175 20
Upenes 180 30
Žāvētas plūmes 250 25
Kalēti mežrozes augļi 20 6

Cukurs, garšvielas, rieksti

Cukurs 200 25 8
Pūdercukurs 180 25 10
Sāls 325 30 10
Soda 28 12
Kakao pulveris 25 9
Malta kafija 20 7
Kafija šķīstošā 15 5
Medus 350 30 9
Tēja beramā 10 3
Sinepes 25 4
Citronskābe 25 8
Kanēlis 20 8
Želatīns plāksnēs 2,5
Želatīns beramais 15 5
Krustnagliņas maltas 15 3
Krustnagliņas 20 4 0,06
Lauru lapa 0,2
Malti melnie pipari 12 6
Magones 155 18 5
Rozīnes 190 25 7
Zemesrieksti 175 25 8
Valrieksti 100 15 8
Lazdu rieksti 170 30 9
Mandeles 160 30 10