vistas kūpināšana
Vistas kūpināšana: Iekurinām kūpinātavu, lai uzkarsētu restes. Novietojam vistas ar mugurām uz leju, pārkaisām ar ķiploku ripiņām no marinādes. Kūpinot uzturēt temperatūru no 80-90 grādiem. Kūpināšanas procesā iesakām 15 minūtes temperatūru paaugstināt līdz 100 grādiem. Pēc 3 stundām pārbaudiet vienu no vistām - paplēšot stilbu, ja vēl ir novērojamas asinis - turpiniet kūpināt 30-40 min.
Preparation Time: PT24H00M
Cooking Time: PT3H00M
Total Time: PT27H00M
Recipe Ingredients:
- sāls, cukurs, ūdens, galda etiķis, pipari, smaržīgie pipari, lauru lapas, ķiploki, krustnagliņas
CEP | GRILLĒ | KŪPINI
Vistas kūpināšana - temperatūru tabula
Kūpinājums | Kūpināšanas temperatūra | Laiks | Nobeiguma temperatūra |
Vesela vista | 80-90°C + 15 min 100° | 3-5 h | 70° |
Vistas stilbiņi | 80-90°C + 15 min 100° | 1.5 h | 70° |
Vistas 1/4 daļas | 80-90°C + 15 min 100° | 3 h | 70° |
Vistas spārniņi | 80-90°C + 15 min 100° | 1 h | 70° |
Vistas pusspārni | 80-90°C + 15 min 100° | 1 h | 70° |
Vistas šķiņķīši | 80-90°C + 15 min 100° | 1.5 h | 70° |
Marinēšana: 1 Vesela vista vai vistas daļas kas aptuveni ir tādā pašā svarā kā 1 vista
Marinādes sastāvdaļas: (uz 1 vistu vai vistas daļām, kas aptuveni ir tādā pašā svarā kā 1 vista, vairākām vistām – marinādes daudzumu pareizina ar to skaitu)
sāls | 60 gr |
cukurs | 14 gr |
ūdens | 0.6 l |
galda etiķis | 150 ml |
pipari (veseli) | 2.6 gr |
smaržīgie pipari | 1 gab |
lauru lapas | 1 gab |
ķiploki | 80 gr |
krustnagliņas | 1 gab |
Vistas marinādes vārīšana:
Visas sastāvdaļas saliekam katlā ar vāku un vāram. Kad marināde sākusi vārīties nogriežam mazu liesmu un vāram 8-10 min. Ļaujat marinādei atdzist – nenoņemot vāku. Marināde stāv istabas temperatūrā līdz nākamajai dienai, lai ievelkas.
Vistas marinēšana:
Vistu liek marinādē, lai marināde pārsedz gaļu pilnībā. Ja tā nepārsedz – izvēlieties mazāku trauku, piemēram – spaini
Lai vistu iemarinētu arī filejā – ar šprici to iešpricējiet vistā iekšā – filejā un stilbiņos. (Šī ir tā slepenā receptes sastāvdaļa, ko neviens kūpinātājs nevēlas atklāt!). Veicam 4 līdz 6 injekcijas katrā filejā un pa vienai stilbos. Tas dos vistai garšu vietās kur marināde nevar iesūkties.
Vistas marinādes traukam liekam virsū slogu, lai marināde nosedz vistas pilnībā. Marinē 24 stundas ledusskapī vai vēsā telpā.
Marinētas vistas kūpināšana:
Iekurinām kūpinātavu, lai uzkarsētu restes. Novietojam vistas ar mugurām uz leju, pārkaisām ar ķiploku ripiņām no marinādes.
Kūpinot uzturēt temperatūru no 80-90 grādiem.
Kūpināšanas procesā iesakām 15 minūtes temperatūru paaugstināt līdz 100 grādiem. Pēc 3 stundām pārbaudiet vienu no vistām – paplēšot stilbu, ja vēl ir novērojamas asinis – turpiniet kūpināt 30-40 min.
Ja garšoja – dalies! :)
Lasi arī "Kā pagatavot vārītas garneles?"
Vārītas garneles: garšvielas, process un citi padomi, lai pagatavotu izcilas garneles vārītas garšvielās un dillēs.