Vistas kūpināšana
vistas kūpināšana
Vistas kūpināšana: Iekurinām kūpinātavu, lai uzkarsētu restes. Novietojam vistas ar mugurām uz leju, pārkaisām ar ķiploku ripiņām no marinādes. Kūpinot uzturēt temperatūru no 80-90 grādiem. Kūpināšanas procesā iesakām 15 minūtes temperatūru paaugstināt līdz 100 grādiem. Pēc 3 stundām pārbaudiet vienu no vistām - paplēšot stilbu, ja vēl ir novērojamas asinis - turpiniet kūpināt 30-40 min.
Preparation Time: PT24H00M
Cooking Time: PT3H00M
Total Time: PT27H00M
Recipe Ingredients:
- sāls, cukurs, ūdens, galda etiķis, pipari, smaržīgie pipari, lauru lapas, ķiploki, krustnagliņas
Noderīga informācija
Vistas kūpināšana - temperatūru tabula
| Kūpinājums | Kūpināšanas temperatūra | Laiks | Nobeiguma temperatūra |
| Vesela vista | 80-90°C + 15 min 100° | 3-5 h | 70° |
| Vistas stilbiņi | 80-90°C + 15 min 100° | 1.5 h | 70° |
| Vistas 1/4 daļas | 80-90°C + 15 min 100° | 3 h | 70° |
| Vistas spārniņi | 80-90°C + 15 min 100° | 1 h | 70° |
| Vistas pusspārni | 80-90°C + 15 min 100° | 1 h | 70° |
| Vistas šķiņķīši | 80-90°C + 15 min 100° | 1.5 h | 70° |
Marinēšana: 1 Vesela vista vai vistas daļas kas aptuveni ir tādā pašā svarā kā 1 vista
Marinādes sastāvdaļas: (uz 1 vistu vai vistas daļām, kas aptuveni ir tādā pašā svarā kā 1 vista, vairākām vistām – marinādes daudzumu pareizina ar to skaitu)
| sāls | 60 gr |
| cukurs | 14 gr |
| ūdens | 0.6 l |
| galda etiķis | 150 ml |
| pipari (veseli) | 2.6 gr |
| smaržīgie pipari | 1 gab |
| lauru lapas | 1 gab |
| ķiploki | 80 gr |
| krustnagliņas | 1 gab |
![]()
Vistas marinādes vārīšana:
Visas sastāvdaļas saliekam katlā ar vāku un vāram. Kad marināde sākusi vārīties nogriežam mazu liesmu un vāram 8-10 min. Ļaujat marinādei atdzist – nenoņemot vāku. Marināde stāv istabas temperatūrā līdz nākamajai dienai, lai ievelkas.
Vistas marinēšana:
Vistu liek marinādē, lai marināde pārsedz gaļu pilnībā. Ja tā nepārsedz – izvēlieties mazāku trauku, piemēram – spaini
![]()
Lai vistu iemarinētu arī filejā – ar šprici to iešpricējiet vistā iekšā – filejā un stilbiņos. (Šī ir tā slepenā receptes sastāvdaļa, ko neviens kūpinātājs nevēlas atklāt!). Veicam 4 līdz 6 injekcijas katrā filejā un pa vienai stilbos. Tas dos vistai garšu vietās kur marināde nevar iesūkties.
![]()
Vistas marinādes traukam liekam virsū slogu, lai marināde nosedz vistas pilnībā. Marinē 24 stundas ledusskapī vai vēsā telpā.
![]()
Marinētas vistas kūpināšana:
Iekurinām kūpinātavu, lai uzkarsētu restes. Novietojam vistas ar mugurām uz leju, pārkaisām ar ķiploku ripiņām no marinādes.
Kūpinot uzturēt temperatūru no 80-90 grādiem.
Kūpināšanas procesā iesakām 15 minūtes temperatūru paaugstināt līdz 100 grādiem. Pēc 3 stundām pārbaudiet vienu no vistām – paplēšot stilbu, ja vēl ir novērojamas asinis – turpiniet kūpināt 30-40 min.
![]()
Ja garšoja – dalies! :)
![]()
Lasi arī "Kā pagatavot vārītas garneles?"
Vārītas garneles: garšvielas, process un citi padomi, lai pagatavotu izcilas garneles vārītas garšvielās un dillēs.