Menu Close
vistas kūpināšana
vistas kūpināšana

Vistas kūpināšana: Iekurinām kūpinātavu, lai uzkarsētu restes. Novietojam vistas ar mugurām uz leju, pārkaisām ar ķiploku ripiņām no marinādes. Kūpinot uzturēt temperatūru no 80-90 grādiem. Kūpināšanas procesā iesakām 15 minūtes temperatūru paaugstināt līdz 100 grādiem. Pēc 3 stundām pārbaudiet vienu no vistām - paplēšot stilbu, ja vēl ir novērojamas asinis - turpiniet kūpināt 30-40 min.

Preparation Time: PT24H00M

Cooking Time: PT3H00M

Total Time: PT27H00M

Recipe Ingredients:

  • sāls, cukurs, ūdens, galda etiķis, pipari, smaržīgie pipari, lauru lapas, ķiploki, krustnagliņas

Vistas kūpināšana - temperatūru tabula

KūpinājumsKūpināšanas temperatūraLaiksNobeiguma temperatūra
Vesela vista80-90°C + 15 min 100°3-5 h70°
Vistas stilbiņi80-90°C + 15 min 100°1.5 h70°
Vistas 1/4 daļas80-90°C + 15 min 100°3 h70°
Vistas spārniņi80-90°C + 15 min 100°1 h70°
Vistas pusspārni80-90°C + 15 min 100°1 h70°
Vistas šķiņķīši80-90°C + 15 min 100°1.5 h70°

Marinēšana: 1 Vesela vista vai vistas daļas kas aptuveni ir tādā pašā svarā kā 1 vista

Marinādes sastāvdaļas: (uz 1 vistu vai vistas daļām, kas aptuveni ir tādā pašā svarā kā 1 vista, vairākām vistām – marinādes daudzumu pareizina ar to skaitu) 

sāls60 gr
cukurs14 gr
ūdens0.6 l
galda etiķis150 ml
pipari (veseli)2.6 gr
smaržīgie pipari1 gab
lauru lapas1 gab
ķiploki80 gr
krustnagliņas1 gab

kūpināta vista kūpināšana kupinatava

Vistas marinādes vārīšana:

Visas sastāvdaļas saliekam katlā ar vāku un vāram. Kad marināde sākusi vārīties nogriežam mazu liesmu un vāram 8-10 min. Ļaujat marinādei atdzist – nenoņemot vāku. Marināde stāv istabas temperatūrā līdz nākamajai dienai, lai ievelkas.

Vistas marinēšana:

Vistu liek marinādē, lai marināde pārsedz gaļu pilnībā. Ja tā nepārsedz – izvēlieties mazāku trauku, piemēram – spaini

vistas marināde

Lai vistu iemarinētu arī filejā – ar šprici to iešpricējiet vistā iekšā – filejā un stilbiņos. (Šī ir tā slepenā receptes sastāvdaļa, ko neviens kūpinātājs nevēlas atklāt!). Veicam 4 līdz 6 injekcijas katrā filejā un pa vienai stilbos. Tas dos vistai garšu vietās kur marināde nevar iesūkties.

vistas marināde

Vistas marinādes traukam liekam virsū slogu, lai marināde nosedz vistas pilnībā. Marinē 24 stundas ledusskapī vai vēsā telpā.

vistas marinēšana

Marinētas vistas kūpināšana:

Iekurinām kūpinātavu, lai uzkarsētu restes. Novietojam vistas ar mugurām uz leju, pārkaisām ar ķiploku ripiņām no marinādes.

Kūpinot uzturēt temperatūru no 80-90 grādiem.

Kūpināšanas procesā iesakām 15 minūtes temperatūru paaugstināt līdz 100 grādiem. Pēc 3 stundām pārbaudiet vienu no vistām – paplēšot stilbu, ja vēl ir novērojamas asinis – turpiniet kūpināt 30-40 min.

kupināta vista marinēta

Ja garšoja – dalies! :)

vistas kūpināšana