Kūpinājumu tabula, laiki, temperatūras, kūpinājumi
Šeit jūs varat apskatīt pareizās kūpinājuma temperatūras un kūpināšanas ilgumu cūkgaļai, vistas gaļai, desiņām, tītara gaļai, zivīm, kartupeļiem un pat kukurūzai. Nobeiguma temperatūru vēlams uzturēt 10-15% no kopējā kūpināšanas ilguma.
Kūpinājums | Kūpināšanas temperatūra | Laiks | Nobeiguma temperatūra |
Krūtiņa (šķēlēs) | 100°C | 3 h/uz kg | 90° |
Krūtiņa (gabalā) | 100°C | 3 h/uz kg | 90° |
Liellopu ribiņas | 100°C | 3-4 h | 80° |
Cūkgaļas karbonāde (šķēlēs) | 100°C | 3h/uz kg | 80° |
Cūkgaļas karbonāde (šķiedrās) | 100°C | 3 h/uz kg | 95° |
Vesela vista | 80-90°C | 4-5 h | 70° |
Vistas stilbiņi | 80-90°C | 1.5 h | 70° |
Vistas 1/4 daļas | 80-90°C | 3 h | 70° |
Vesels tītars | 115°C | 6.5 h | 75° |
Tītara stilbiņi | 120°C | 4 h | 75° |
Tītara spārniņi | 100°C | 2.5 h | 75° |
Tītara krūtiņa ar kaulu | 115°C | 4-6 h | 75° |
Kupāti | 110°C | 2.5 h | 70° |
Brokastu desiņas | 110°C | 3 h | 70° |
Fatties | 100°C | 3 h | 70° |
Viltotais zaķis | 120 -150°C | 3 h | 70° |
Gaļas bumbiņas (5 cm-diametrā) | 100°C | 1 h | 70° |
Cūku ribiņas | 110-115°C | 6-7 h | 70° |
Baby Back Ribs | 110-115°C | 5-6 h | 70° |
Lasis | 60-70°C | 20-30 min | 60° |
Kukurūza | 100°C | 1.5 – 2 h | |
Kartupeļi | 100°C | 2 – 2.5 h |