Zivij pievieno garšvielas – pēc gaumes. Var izmantot garšvielas zivij, ķiplokus, ķimenes un piparus. Citi ir iecienījuši tikai sāli. Lai padarītu zivs garšu izteiktāku – rupjo sāli uzkaisa uzreiz pēc zivs kūpināšanas. Nebaidieties eksperimentēt!
Atceramies, ka zivi nevar likt iekšā uzkarsētā kūpinātavā, jo no straujas temperatūras maiņas izsprāgs asakas, sākumā zivs jāliek zemas temperatūras kūpinātavā, lai 10-15 min apžūst ar atvērtām durvīm- tad pakāpeniski paaugstina temperatūru. Otrā kūpināšanas daļā vēlams kūpināt ar zaļu alksni. Obligāti jānoņem miza no zaļā alkšņa – savādāk gaļa būs rūgta. Sausam alksnim mizu var atstāt.